čtvrtek 14. února 2013

Překyselení organismu: skrytá civilizační nemoc

Stále větší pozornost odborníků i laické veřejnosti upoutává problém překyselení organismu. Z odborné veřejnosti jsou slyšet i hlasy, které naznačují, že překyselení organismu je příčinou téměř všech nemocí.       Toto na první pohled troufalé tvrzení má reálný základ. Nemocní lidé mají totiž často kyselé pH.

Nemoci z překyselení organismu

  • rakovina 
  • kardiovaskulární problémy
  • obezita, cukrovka 
  • oslabení imunity
  • chyby v replikaci buněk
  • předčasné stárnutí 
  • osteoporóza
  • DNA
  • nechutenství, pálení žáhy
  • nedostatek energie
  • únava
  • akné

Jak zjistit, jestli mám překyselený organismus ? 

K otestování pH se používá buď testování slin, nebo moči. K testu můžete použít pH metr digitální, nebo  pH papírky. pH metr lze zakoupit v každé lékárně i v eshopech na internetu.

Sliny onkologických pacientů: pH 4,5-5,7
Sliny zdravého člověka: pH 6,5-7,4

Spolehlivější je testování pH moči. pH moči se během dne mění. První ranní moč může mít pH i pod 7, ale během dne by pH pod 7 klesnout nemělo. pH močí menší jak 7 je příznakem nemoci.  Rizikové je i pH nad 7,4. V tomto případě by bylo na místě podezření z poruchy ledvin vylučovat z těla kyseliny.

Optimální pH krve je 7,4. V praxi u zdravého člověka můžeme naměřit rozmezí hodnot od 7,35 do 7,45 pH.

Prevence překyselení

Překyselení je důsledkem nezdravého životního stylu. To znamená zejména spěch, tučná jídla, nadmíra živočišné potravy, ale i zlozvyky typu kouření, nadměrná konzumace kávy, nebo alkoholu. 

Vhodná strava při překyselení a jako prevence překyselení je zejména zelenina a ovoce. Je také nutné dodržovat pitný režim.  Pokud máme k dispozici ionizátor vody, tak můžeme svojí doporučenou pitnou dávku pokrývat pomocí alkalické ionizované vody. Místo  pečiva  z bílé mouky se zakousněte  do celozrnného pečivo. Pří výběru olejů do naší kuchyně preferujeme oleje obsahující omega masné kyseliny. V naší stravě by neměly chybět ani houby a jiné lesní plody. Nebojme se ani používat bylinky pro ochucování jídel. 

Žádné komentáře:

Okomentovat