Nemoci z překyselení organismu
- rakovina
- kardiovaskulární problémy
- obezita, cukrovka
- oslabení imunity
- chyby v replikaci buněk
- předčasné stárnutí
- osteoporóza
- DNA
- nechutenství, pálení žáhy
- nedostatek energie
- únava
- akné
Jak zjistit, jestli mám překyselený organismus ?
K otestování pH se používá buď testování slin, nebo moči. K testu můžete použít pH metr digitální, nebo pH papírky. pH metr lze zakoupit v každé lékárně i v eshopech na internetu.
Sliny onkologických pacientů: pH 4,5-5,7
Sliny zdravého člověka: pH 6,5-7,4
Spolehlivější je testování pH moči. pH moči se během dne mění. První ranní moč může mít pH i pod 7, ale během dne by pH pod 7 klesnout nemělo. pH močí menší jak 7 je příznakem nemoci. Rizikové je i pH nad 7,4. V tomto případě by bylo na místě podezření z poruchy ledvin vylučovat z těla kyseliny.
Optimální pH krve je 7,4. V praxi u zdravého člověka můžeme naměřit rozmezí hodnot od 7,35 do 7,45 pH.
Sliny zdravého člověka: pH 6,5-7,4
Spolehlivější je testování pH moči. pH moči se během dne mění. První ranní moč může mít pH i pod 7, ale během dne by pH pod 7 klesnout nemělo. pH močí menší jak 7 je příznakem nemoci. Rizikové je i pH nad 7,4. V tomto případě by bylo na místě podezření z poruchy ledvin vylučovat z těla kyseliny.
Optimální pH krve je 7,4. V praxi u zdravého člověka můžeme naměřit rozmezí hodnot od 7,35 do 7,45 pH.
Prevence překyselení
Překyselení je důsledkem nezdravého životního stylu. To znamená zejména spěch, tučná jídla, nadmíra živočišné potravy, ale i zlozvyky typu kouření, nadměrná konzumace kávy, nebo alkoholu.
Vhodná strava při překyselení a jako prevence překyselení je zejména zelenina a ovoce. Je také nutné dodržovat pitný režim. Pokud máme k dispozici ionizátor vody, tak můžeme svojí doporučenou pitnou dávku pokrývat pomocí alkalické ionizované vody. Místo pečiva z bílé mouky se zakousněte do celozrnného pečivo. Pří výběru olejů do naší kuchyně preferujeme oleje obsahující omega masné kyseliny. V naší stravě by neměly chybět ani houby a jiné lesní plody. Nebojme se ani používat bylinky pro ochucování jídel.
Žádné komentáře:
Okomentovat